Mys i stugan.

Jaktdagen har varit toppen med solsken och ca -4 grader Celsius. Tyvärr så kom vi hem tomhänta... men jakten var spännande och lika rolig som vanligt. Hundarbetet var toppen av Naja. Hon stod och hade ståndskall på en tjur i ca 1 timme. Sedan gick det lös och kom förbi mig på passet. Vi hade tjurförbud så jag avstod från att skjuta. Jag skulle uppskatta att hans krona var upp mot en 14 taggar.
-
Just nu så sitter jag och pappa och myser i stugan i gördalen. Det kan inte bli så mycket bättre! Det här kallar jag livskvalité!
Laddar batterierna, jakt imorgon!

Formen är på topp! dock talar vädergudarna emot oss, skulle tydligen bli storm och vindbyar upp till 6,0 m/s imorgon. Men det hindrar inte oss. Samling 08.00 imorgon och vi är bara två passkytar och en hundkarl. Det innebär att jag kommer få ett toppen pass så förväntningarna är höga! ska det bli toppen eller floppen?!?! upp till bevis. nu kör vi!!!
-
Bilden är på mig och min första älg som jag sköt i gördalen 2009!
Ripa med gräddsås och pommes!

Tillbehör(4 port)
- 1 kg ripa
- salt
- svartpeppar
- Såsen
- 2 msk smör
- 1 lagerblad
- 1 krm timjan
- 2 dl vispgrädde
- lite pressad citron
- 1 tsk konjak
- Övrigt
- 1 påse med pommes
- Dryck till maten bör helst vara ett lite finare spanskt vin.
Tillagning
- Värm ugnen till 275°.
- Ta ur riporna, men spara hjärta och lever.
- Krydda fåglarna med lite salt och peppar inuti och bind upp dem till jämna former.
- Koka potatisen.
- Stek fåglarna på ett galler i långpanna i mitten av ugnen ungefär 20 minuter. Stäng av ugnen.
- Skär upp fåglarna i mindre bitar och håll dem varma på uppläggningsfat övertäckt med aluminiumfolie i ugnen.
- Bryt skroven i mindre bitar och bryn i lite smör med hjärta och lever i bitar. Tillsätt grädde, lagerblad och timjan. Koka ihop tills såsen fått önskad konsistens. Sila såsen och smaka av med lite citron, salt och peppar och konjak.
Ett supergott recept som jag rekomenderar starkt. Käkade de i helgen och maträtten får betyget 9/10 solar. Bilden är på pappa uppe ifrån gördalen.
Jakt är så mycket mer än bara jakt!

För er som bara tror att man jagar bara för att döda viltet, ni har helt fel. Vi som är jägare jagar för spänningen men även för gemenskapen. På kvällarna innan jakten så sitter vi tex och snackar massa skit och berättar roliga historier för varandra. Det är riktigt trevligt och mysigt faktiskt. Bilden är på Stefan och Valter uppe på fjället!
HejHej Bloggen!
Jag heter Christoffer Halvarsson och är 18 år och går sista året på gymnasiet med inriktning teknik. Vi har fått i uppgift att ha ett eget projektarbete i skolan. Mitt projektarbete kommer att handla om mina intressen och saker jag älskar att göra som tillexempel att vara ute i naturen och uppleva en massa underbara saker. Jag kommer även ge dig tipps på olika goda maträtter. Häng med på mitt äventyr! /Christoffer