Ripa med gräddsås och pommes!


Tillbehör(4 port)

  • 1 kg ripa
  • salt
  • svartpeppar
  • Såsen
  • 2 msk smör
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 2 dl vispgrädde
  • lite pressad citron
  • 1 tsk konjak
  • Övrigt
  • 1 påse med pommes
  • Dryck till maten bör helst vara ett lite finare spanskt vin.

Tillagning

  1. Värm ugnen till 275°.
  2. Ta ur riporna, men spara hjärta och lever.
  3. Krydda fåglarna med lite salt och peppar inuti och bind upp dem till jämna former.
  4. Koka potatisen.
  5. Stek fåglarna på ett galler i långpanna i mitten av ugnen ungefär 20 minuter. Stäng av ugnen.
  6. Skär upp fåglarna i mindre bitar och håll dem varma på uppläggningsfat övertäckt med aluminiumfolie i ugnen.
  7. Bryt skroven i mindre bitar och bryn i lite smör med hjärta och lever i bitar. Tillsätt grädde, lagerblad och timjan. Koka ihop tills såsen fått önskad konsistens. Sila såsen och smaka av med lite citron, salt och peppar och konjak.

    Ett supergott recept som jag rekomenderar starkt. Käkade de i helgen och maträtten får betyget 9/10 solar. Bilden är på pappa uppe ifrån gördalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0